søndag 30. august 2009

Busdagsgaver og loppislørdag

Nå er det over 10 dager siden forrige blogginnlegg og jeg må si at jeg skammer meg litt. Siden sist har jeg nemlig feira 25 årsdag med familien, og de to store brødrene mine hadde plukket opp at jeg ønsket meg nytt kamera, og bortskjemt som jeg er, så lå det i ett i en av alle gavene jeg fikk :) *hurra og hæla i taket!* Jeg har jo tatt litt bilder, men noe blogging har det ikke blitt.

Det første jeg tok bilde av etter at jeg kom hjem fra bursdagsfesten er klokka jeg arva etter mormor og morfar. Har prøvd å ta noen bilder av den før, men de bildene har vist stor urett mot klokka. Mer her får dere se den i sin skjønneste prakt! Den står på en bildelist i stua over sofaen og lyser opp.


Enda en klokke. Bursdagsgaven fra mamma og pappa som jeg egentlig har sikla på siden jul, men aldri kjøpt, av en eller annen ukjent grunn. Det er Pilgrim for de som måtte lure :) Jeg ønska meg en litt større og mer feminin klokke enn jeg allerede har, og det at blingen er på innsiden av glasset er jo perfekt, har forstått at blingbling ofte har en tendens til å falle av.

Og husnissen slo også til, og hadde lagt igjen en Mummikopp med Haffifnattene (den oransje) :D Så sånn ser kjøkkenskapet mitt ut akkurat nå. Fint og fargerikt :)


(Fikk Kent-boksen og, (anbefaler alle som snart har bursdag til å skaffe seg blogg), men den skal få sitt eget innlegg en vakker dag, for den er så nydelig!)

I går var det loppislørdag. Etter en deilig frokost hos storebror, tok jeg med meg samboern hans og dro avgårde. Og på der opplevde jeg noe kjempespennende! Det var et stort loppemarked med auksjon. Jeg er ikke sååå interessert i antikke ting, og er ikke av typen som byr 800 kr for noen krystallglass. Så da jeg oppdaga at prisene føyk i været holdt jeg meg borte fra auksjonsområdet. Men selvfølgelig er det morsomt å høre åssen folk byr i vei, så jeg hadde et øre med. Og da han som holdt auksjonen annonserte for at neste item var 3 vaser fra kunstneren Benny Motzfeldt, så ble jeg med ett litt mer interessert (BM og fuglene hennes var grunnen til at jeg begynte å gå på loppemarked). Utropsprisen var 100 kr, men ingen ga bud. Så da gikk jeg like så godt bort og rakte en finger i været, og jeg hadde budd 100 kr på auksjon! Jeg regna med at jeg bare var den som sparka i gang "spillet", men sannelig sa ikke mannen Her er det ei jente med sans for god kvalitet. Er det ingen fler som vil by? Hører jeg noe høyere? 100 kr 1. gang, 100 kr 2. gang, 100 kr 3. gang. SOLGT! Fy søder, jeg trodde jeg skulle gå i bakken der og da. Jeg var med på min første auksjon, jeg vant og sannelig ble jeg ikke eier av tre Benny Motzfeldt-vaser til 100 kr!


Akkurat nå står de på skatollet jeg arvet etter morfar, og der står de egentlig nokså fint. Bortsett fra at de ikke får noe naturlig sol på seg, som de egentlig fortjener for å vise sitt rette jeg. Der de står blir de nokså mørke og massive (heldigvis kler gangen min det), men det finnes ikke noe annet sted i denne lille leiligheten for tiden.


Se så nydelig de er når lyset skinner gjennom dem... Synes nesten litt synd på de som holdt loppemarkedet som lot meg få de for 100 kr. De er jo vært 20-30 ganger så mye!
Ellers flyr dagene avgårde. Det har vært litt tungt å starte opp med jobb igjen nå i høst. 2 planleggingsdager for en haug halvårsplaner, ukeplaner, lekseplaner, brev, lus, ny møblering i klasserommet, smart board og... alt... er sannelig ikke nok, og jeg har følt at jeg alltid henger et steg etter, og det er slitsomt å jobbe når man alltid jobber for å ta igjen noe. Men på fredag hang jeg på jobb til halv fem (elevene går hjem tolv, de andre klokka to), og det ble en del ornings :)
Og når det gjelder strikkinga mi, så går det fremover heldigvis. Ca 2 uker til termin nå, og jeg føler at det er på tide å få sendt avgårde noe babytøy, så kanskje dagen i dag blir brukt til noen UFO (uferdige objekter). Og kanskje det kommer enda et blogginnlegg i løpet av dagen for å bøte på den dårlige samvittigheten... ;)

onsdag 19. august 2009

Mummi i stua


Jobb fra 7.30 til 16.20, og da jeg fremdeles ikke var ajour da jeg kom hjem, så tok jeg like så godt med meg bøkene (som jeg måtte skrive pene, små o-er i stavskrift i, loft, stue, kjeller) til ei venninne. Deilig med sosial kontakt utenom jobb, og kaffe i mummikopp. Jeg var i all fall fornøyd :)

tirsdag 18. august 2009

Snurra min jord igen



Sommerferien er over. Da var man i gang igjen. Skoleåret 09-10. Jeg kan ikke lenger lene meg på tittelen "nyutdanna", og det skremmer meg litt. (Ikke fordi jeg skal være lat, men fordi læreryrket er så stort at jeg ikke har kontroll over alt). Det første året er det meninga at du skal være sliten, du skal tråkke feil, gråte litt på pauserommet og rive deg i håret av alle tingene som ikke var som du trodde de var, etter å ha sittet fire år på en skolebenk og "lært om skolen". Når jeg kommer på jobb nå, har jeg allerede et år på baken, og jeg har vært gjennom mye før... Men jeg er fremdeles fersk. Kjempefersk. Nesten rykende varm. Men ikke "nyutdanna". Skummelt.

Mammaen min har kjøpt en presang til meg. "Begynne på nytt skoleår"-gave. En mummikopp som hun mente at jeg burde ha med meg på jobb og drikke kaffen min i. Mulig jeg hadde blitt fryktelig glad av å drikke av mummikopp på jobb, men den skal få bli igjen hjemme, for den har det sikkert mye bedre her, sammen med de andre mummikoppene :D



Dette er nok meg om en ukes tid. Med trynet ned i jorda med forstørrelsesglass for å lete etter insekter som man kan ha på glass og studere nøyere inne i klasserommet og kanskje til og med finne ut hva det lille krypet man har funnet heter :)

(Og forresten, tittelen er ikke skrivefeil, men henta fra sangen Pärlor av Kent. Pärlor finner du på albumet Vapen & Ammunition, og hvis du ikke har Kent-album, men vil kjøpe et, så anbefaler jeg dette. Go' låter tvers igjennom! Og når jeg er i gang så kan jeg jo lufte for verden at jeg ønsker meg Kent-boksen til bursdagen min! :) Juhu!)

søndag 16. august 2009

Sommerens strikkerier

Det har blitt en del strikking i sommer, og ikke fullt så mye blogging. Har tenkt at jeg bør bli ferdig med ting før jeg blogger om det, men det har blitt til at jeg har jobbet med flere ting samtidig, så ingenting ble jo ordentlig ferdig. Men nå er sommeren over, og jeg tok noen skippertak i kveld for å bli ferdig med alle tingene.

Aller først - hentesettet! :) Endelig ferdiiig! (Ferdig er ikke riktig ord heller, for jeg har ikke strikket sokkene! Skjønner ikke helt oppskrifta!)




Jeg brukte naturknapper. Syntes det så best ut når alt kom til alt.





Og dette er modellen min, Olivera :) Hun og jeg har vært bestevenner siden jeg ble 1 år, og det er godt å ha en god unnskyldning for å ha henne sittende på bokhylla på soverommet :)


Vest fra Nøstebarn (4 mnd) , strikket i Nøstebarngarn på pinne 4,5.


Selbuvotter. Har slitt litt med strikkefastheten her, og fått to forskjellige størrelser på vottene. Men sånn er livet. Passer ikke lenge av gangen likevel.
Oppskriften er hentet fra hefte 0114 fra Sandes Lanett Superwash. Og garnet jeg har brukt er Dale babyull.


Olivera er god modell igjen :)
Så det var det for denne gangen. Lurer på hva jeg skal strikke nå. Eller, det er jo ikke sånn at jeg ikke har noe å strikke, men altfor mange planer. Egentlig hadde jeg vel lovet meg selv å lage noe til meg selv denne gangen :) Vi får se!

mandag 10. august 2009

Tia Makrellskyer

La meg presentere, lille Spock, Makrellskyers første, nye, søte (søte kan vi vel egentlig fremdeles diskutere for fostre i det stadiet er ikke så fryktelig pene), lille tantebarn :)



Her er h*n, altså. 7,4 cm lang og 13 uker og 5 dager, sånn ca :) Jeg er selvfølgelig verdens stolteste tante for tiden :D Blir nok en del babystrikking fremover. (Og jeg som sa at jeg snart må begynne å produsere noen ting til meg selv. Ikke barn altså, men noe fra strikkepinnene! :))

Men aller først skal jeg bli Filletante om en måneds (!) tid. Da skal venninna mi få sin førstefødte, og det blir innmari stas :) Hun har ikke så mange som strikker til henne heller, så strikkepinnene mine er for det meste stilt inn på lillejenta som kommer i september :) Er straks ferdig med jakka i hentesettet som skal den veien.

Strikke, strikke, strikke... :)

torsdag 6. august 2009

Jeg er med i Blafre-konkurransen :D



Blafre-butikken har konkurranse og jeg vil selvfølgelig være med. Har lenge ønsket meg en matboks, men ikke klart å velge enda, siden det er så mange flotte mønstre og farger å velge i... Ta en titt innom Blafre du og. Du kan enten trykke på bildet, trykke her, eller selv skrive www.blafre.com i nettleseren din, for å komme direkte til hjemmesiden deres. Og hvis du og vil være med i konkurransen, så finner du den på bloggen deres. (http://www.blafre.blogspot.com.)



For tiden sitter jeg ute på verandaen min i solsteika og blar gjennom bok på bok med sanger og musikkleker. Jeg skal ha all musikken på trinnet neste år, så jeg kjenner presset. Dessuten vil jeg jo være en god musikklærer og få barna til å synes at musikk er verdens beste fag (etter norsk da, så klart, men det er vanskeligere...) Hmmm...

*krysser fingrene for at jeg vinner et gavekort*

tirsdag 4. august 2009

Fra 1950-tallet

Jeg har vært på ferie i min barndoms sommerby. En uke hos bestemor og bestefar. Og jeg har vært på fisketur i båt, plukket både gule og rosa bringebær, spist rips til det tøyt ut av ørene på meg, vært på hytteovernatting og gått gågata frem og tilbake. Alt sammen uten å ta et eneste bilde, selv om kameraet var trygt plassert i veska. Mulig det lå litt for trygt der... Da jeg trengte det var det ikke batteri igjen heller.

Det var en kveld jeg lå og leste bestemors gamle strikkeoppskrifter, som jeg kom over noe som var så morsomt at jeg tok fram mobilen og knipsa noen bilder . Bakpå en av strikkeoppskriftene som var revet ut av Kvinner og Klær, fant jeg en side med tips og triks fra en husmor til en annen.




Har De ikke kjøleskap, så ty til dette lille tricket: Pakk flasken inn i et vått klede og sett den i gjennomtrekk.







Ingen sprut når man knuser kavringer
Når De skal knuse kavriner er det lurt å legge dem ned i en av disse plast-posene som nå brukes så mye som embalasje. Sett en gummistrikk om åpningen og bruk et kjevle eller en flaske til knusingen. De unngår at smulene spretter utover, og det De ikke bruker, har De i posen til neste gang. M.K, Hardager.

Jeg klarer ikke helt å se for meg at noen faktisk har knust kavringer uten å ha noe rundt dem. Om de ikke hadde plastposer først, så har de i all fall hatt et kjøkkenhåndkle?! Var mye morsomt, og jeg fikk meg en god latter ja. Mener å huske at de fleste bladene var fra 1950-tallet.





Og her ser dere det nyeste medlemmet til Hente-sett-familien som er under produksjon her i gården. Den gikk overraskende raskt å strikke. Mangler bare trådene som skal være under haka :)




Kanskje jeg nå skal begynne på en raglanjakke for MØFRØ! :D Da jeg var liten var det noe av det styggeste man kunne kalle hverandre. Engentlig er det et nokså morsomt uttrykk, men det høres ikke pent ut.

møfrø -et, - ( spøkef.) ung pik