tirsdag 4. august 2009

Fra 1950-tallet

Jeg har vært på ferie i min barndoms sommerby. En uke hos bestemor og bestefar. Og jeg har vært på fisketur i båt, plukket både gule og rosa bringebær, spist rips til det tøyt ut av ørene på meg, vært på hytteovernatting og gått gågata frem og tilbake. Alt sammen uten å ta et eneste bilde, selv om kameraet var trygt plassert i veska. Mulig det lå litt for trygt der... Da jeg trengte det var det ikke batteri igjen heller.

Det var en kveld jeg lå og leste bestemors gamle strikkeoppskrifter, som jeg kom over noe som var så morsomt at jeg tok fram mobilen og knipsa noen bilder . Bakpå en av strikkeoppskriftene som var revet ut av Kvinner og Klær, fant jeg en side med tips og triks fra en husmor til en annen.
Har De ikke kjøleskap, så ty til dette lille tricket: Pakk flasken inn i et vått klede og sett den i gjennomtrekk.Ingen sprut når man knuser kavringer
Når De skal knuse kavriner er det lurt å legge dem ned i en av disse plast-posene som nå brukes så mye som embalasje. Sett en gummistrikk om åpningen og bruk et kjevle eller en flaske til knusingen. De unngår at smulene spretter utover, og det De ikke bruker, har De i posen til neste gang. M.K, Hardager.

Jeg klarer ikke helt å se for meg at noen faktisk har knust kavringer uten å ha noe rundt dem. Om de ikke hadde plastposer først, så har de i all fall hatt et kjøkkenhåndkle?! Var mye morsomt, og jeg fikk meg en god latter ja. Mener å huske at de fleste bladene var fra 1950-tallet.

Og her ser dere det nyeste medlemmet til Hente-sett-familien som er under produksjon her i gården. Den gikk overraskende raskt å strikke. Mangler bare trådene som skal være under haka :)
Kanskje jeg nå skal begynne på en raglanjakke for MØFRØ! :D Da jeg var liten var det noe av det styggeste man kunne kalle hverandre. Engentlig er det et nokså morsomt uttrykk, men det høres ikke pent ut.

møfrø -et, - ( spøkef.) ung pik

1 kommentar:

Marthe sa...

:D Vi har masse KK og Det Nye fra 1965 og rundt der på hytta, jeg leser dem minst én gang i året, reklamene er like morsomme hver gang. Tenk å leve i en tid hvor plastposer akkurat var begynt å bli vanlig...