mandag 12. oktober 2009

Monsterbukse

Jeg begynte å strikke oppskrifter for ca 7-8 mnd siden. Før det strikka jeg bare (!) selbuvotter - helst uten mønster - jeg likte best å holde en vott i hånda og telle maskene. Nå synes jeg det er spennende å prøve nye mønstre. Jakke, raglandsfelling, bukser, økninger her og økninger der. Jeg har enda mange mønste å prøve ut!

For litt siden så jeg disse monsterbuksene rundt om i blogger, og hadde lyst til å prøve det ut selv. Fant noen oppskrifter her og noen der, men ingen jeg egentlig likte. Men jeg begynte på en av de, og kom et godt stykke da jeg fant oppskriften til duBedåre. Den synes jeg er god! Min monsterbukse er inspirert litt av forskjellige oppskrifter og mitt eget hode.Egentlig hadde jeg tenkt til å sende buksa som en overraskelse i posten til ei (blogg)venninne jeg gikk sammen med på naturfagen på lærerskolen. Line har en liten gutt, og for noen mnd siden kommenterte hun bloggen min og spurte om jeg ikke strikka på bestilling. Og jeg strikker ikke på bestilling. For det første fordi jeg strikker bare ting jeg har lyst til å strikke, for det andre så strikker jeg så sakte og har så mange uprøvde oppskrifter, og for det tredje så liker jeg jo at ting jeg sender fra meg som er strikka på bestilling er strikka pent og nøyaktig! Men jeg ville jo egentlig strikke en ting til William likevel! :)

Mens jeg strikka denne monsterbuksa har jeg oppdaget mye nytt. Feks at det faktisk har mye å si hvilken fargning nøstene har. Jeg har lært at jeg ikke kan kjøpe et nøste en dag og et annet nøste en annen dag, for fargene kan faktisk være veldig forskjellige selv om nøstene har samme fargekode.
Jeg har også lært å strikke uten å få hull i vendingene (på munnen!). Dessverre lærte jeg det for sent, så mitt monster har et titalls smilehull.

Ikke her jeg helt 100 % fornøyd med alle festene heller. Strådene på garnet ville liksom ikke bli festa og det stikker ut trådstumper både her og der. Det er også litt av grunnen til at kompisen bare har to djeveltenner. Ja, både at det er mange hull i munnen, at det hadde blitt flere tråder å feste og at fargene er litt feil.Men Line, hvis du vil ha lillemonster, så er den i postkassa di om noen dager! :) Bare gi et lite pip! :)
Jeg har ikke helt gitt opp monsterbuksestrikkinga selv om denne første på en måte ble en prøvelapp. De er jo så søte! Og ikke tok det så innmari lang tid å strikke heller! Storebror har allerede hintet at han gjerne vil ha en til Frk Februar :)

6 kommentarer:

Marthe sa...

Ååå, de der er så kule; heldige W :D

Line sa...

ååå, så snill du er :D Den var kjempefin! Vil gjerne ha den ja :D (William nikker og er enig ;))

Tusen takk :D

Makrellskyer sa...

Sender du den nye adressa di på face, Line? :)

Anonym sa...

Kjære deg. Du er kjempeflink og kreativ. Det gjør ingenting at munnen har smilehull(de kan nestes igjen)eller at garnet har forskjellig innfarging. Buksa er bare flott. Heldig er William som får varm monsterbukse.Bjørg

Nefertari sa...

så fin!!!

Frøken Paris sa...

Dette var en morsom bukse og en koselig blogg!
Og for aa svare paa spm. i det koselige sporet du la igjen inne hos meg: leiligheten (som vi leier og ikke eier) er paa 40 kvadrat. Ikke store greiene med andre ord. Drômmer om noe stôrre slik at jeg kan ha eget kontor!!! Men skal ikke klage...
Fortsatt fin söndag!