onsdag 22. juli 2009

Gamle strikkeoppskrifter

Tidlig i sommer var jeg på loppis og i en kasse blant alle bøkene, fant jeg noen gamle strikkeoppskrifter fra 70-tallet. Det er mange kjempefine (og noen ikke fullt så fine) og jeg kunne godt ha tenkt meg å strikke noen av genserne og jakkene. Men jeg kommer jo aldri så langt, - for tida bruker jeg mer tid på å lese andre sine blogger om strikkerier. Her kommer i all fall noen bilder av noen av godbitene.Den helt til venstre er egentlig fransk, og er oversatt til riksmål. Slå 146 m op på pinde nr 3 med bundfargen og strik lige op 5 cm glatstiking. De tre andre er Lanett, Peer Gynt og Mam-sell.
En liten rødhette :) Heldig med kurven der og lapper på knærne. Veit ikke helt om det er en gutt eller jente. Hva tror du? :)


Oransje striper går igjen...


Eller stiper generelt..

Mon tro om jeg ikke ble inspirert til fargene i bestemorteppet mitt etter å ha bladd litt i disse heftene ;) Og ja, det er det BLÅ stuebordet mitt dere får en sniktitt på i bakgrunnen. Nå skal jeg ta meg en tur ut i byen og se om jeg finner en passende duk før jeg knipser litt bilder. Egentlig har jeg innmari lyst på en hardangerløper på det, men de jeg har er enten for små eller for store.

4 kommentarer:

IfraLahell sa...

Så morsomme hefter! Skulle gjerne ha strikket den oransje, stripete saken til jenta mi. Den var utrolig kul!

Har vært innom på Mykstart tidligere og fått med meg det hyggelige May skrev- elsker oppskriftene hennes og har vel snart strikket igjennom boka!

Kjempe fin blogg du har- gleder meg til å titte innom deg igjen:)

:)IfraLahell

Mia-mia sa...

Digga den røde dressen med lapper på knærne... hihi

jordbærpiken sa...

Ja, de figurene er så skjønne! Skulle ønske jeg kunne kjøpe alle sammen. :)

Så gøy med disse strikkeoppskriftene! Ha en god kveld!

Gustav og Berta eli.ostgard@ebnett.no sa...

Så fantastisk! Disse greiene husker jeg fra da jeg vokste opp på 70-tallet.
Eli