fredag 24. juli 2009

Annikens Oreo Dream Cake

På onsdag var jeg i bursdag til ei venninne jeg har hatt siden jeg var ca 3 år. Det eneste som sto på ønskelista hennes var penger til bryllup. Og vanligvis ville jeg nok ikke ha gått med på å gi penger i bursdagsgave (er jo så mye morsommere å gi en ting enn penger) og i all fall ikke noe som skulle gå med i det store dragsuget. Men venninnen min har gått (og går vel gjennom) ild for å få gifte seg med cubaneren i sitt liv, så det var vel egentlig ikke noe problem med å putte en lapp i en konvolutt med et fint Blafre-kort.

MEN, det store MEN-et, like før sommerferien fikk jeg en oppskrift av Anniken på jobb. En oppskrift på Oreo Dream Cake. Og jeg hadde ikke hatt noen mulighet til å teste ut oppskrifta da jeg kom på at jeg kan jo bake en kake til venninna mi som en søt og spislig bursdagsgave, samtidig som jeg fikk lov til å herje på kjøkkenet uten å ende opp som en flodhest!

Kaka ble en suksess og alle jentene som var på feiringa spurte etter oppskrifta mens de åpna knappene i skjørtet og lovte hverandre å trene litt ekstra dagen derpå. Og nå tenkte jeg at jeg skulle dele Anniken sin Oreo Dream Cake med dere:)

Bare en liten advarsel før dere starter - det tar lang tid å bake kaka, så pass på at du har kaffe og litt håndarbeid i hus til mellom slagene ;)

Det du trenger er:


Ca 450 g Oreo

100 g smør

1 pakke sjokolademousse (+ 3 dl melk)

30 cl fløte (+ 2,5 ss sukker)

2 pakker Tine naturell smøreost eller 1 pakke Philadelphia (romtemperert)

2,5 dl melis

Evt sjokoladesaus til pynt
1. 1/4 del av Oreo-kjeksene legges for seg i seg i en skål og brekkes opp i småbiter.

2. Ta restene av kjeksen og putt i en pose, og smuldre de opp til veldig små biter. Smelt smør, og hell det over kakesmulene i en bolle og bland det godt til det kan smøres ut i en form. Bruk en 26 cm (24 cm går det også) rund form.

3. Mix kremosten med melis med en mixer så det blir en luftig og kremete masse.

4. Mix fløten med sukker.

5. Bruk ca halvparten av den stivpiskete kremen til å røre forsiktig inn i den ferdige ostemassen. Smør massen over kakebunnen og legg oppi halvparten av kakebitene du har satt til side. Sett i kjøleskap 30 minutter

6. Mix opp sjokolademoussen i henhold til pakningen. Rør inn de siste kakebitene i moussen. Smør massen over kaken og sett i kjøleskap ytterligere 1 time.
7. Legg et lag med krem på toppen til slutt, og pynt eventuelt med flere kakesmuler eller lag et mønster med vanlig sjokoladesaus!
8. La kaken stå avkjølt ytterligere noen timer, og aller best blir den om den får stå nesten ett døgn før man skjærer rundt kanten og løsner formen og spiser! (Jeg serverte den (ga en bort!) ca 7-8 timer etter at den var ferdig, så man må ikke vente et helt døgn!)

7 kommentarer:

Maret sa...

Så koseligt å få helsing frå "nye bloggere". Trur ikke eg har vert innom deg før.
Dei flotte mønsterbøkene dine er gull verd...

Ha ein fin dag.

Bjørg sa...

Hei, jeg fant bloggen din da jeg leita etter bilder av makrellskyer, som skal vises barnebarnet mitt på 9år. Oppskrift på kake fikk jeg også.Ha en god søndag.

Lene sa...

Så herlig med bilder av Oreo-kake etter "norsk" oppskrift! Jeg har hatt planer om å prøve den ut lenge, og så snublet jeg over denne bloggen. Og den kaken så så god ut at nå er jeg i alle fall inspirert! Takk :)

Michelle sa...

Heisann!
Fant bloggen din da vi skulle lage oreo kake isted, kjempe koselig :) Eneste vi savnet var hvor mye smør vi skulle ha i bunnen, men vi tok sånn ca ca :) Tuuuusen takk for oppskrift, nå skal vi kose oss masse! Ha en flott kveld ;)

Makrellskyer sa...

Hei Michelle!

Og oooops, hadde visst helt glemt smøret. Men det skal være 100 gram. Har lagt det inn i oppskrifta nå.

Håper kaka deres blir god! Koselig at dere tittet innom!

Thomas sa...

Jeg har laget denne kaken før, og kom tilbake nå for å se på oppskriften en gang til. Nettopp ferdig med kaken, og jeg tror den kommer til å bli enda bedre denne gangen!

Kjempefint at det finnes hyggelige folk som lager gode guider som dette! Takk og stå på! :)

Elin sa...

Hei!

Bloggen din har fanget vår oppmerksomhet på grunn av kvaliteten av oppskriftene. Vi ville bli glade hvis du ønsker å bli med i Alleoppskrifter.no, slik at vi kunne koble til den.

Alleoppskrifter er en søkemotor som samler de beste norske matlaging nettsteder og blogger fra Internett. Flere hundre blogger er allerede registrert her og dra nytte av den trafikken vi sender til sine nettsteder.

For å bli med Alleoppskrifter, bare gå til http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen

Vennlig hilsen,
Elin
Alleoppskrifter.no