søndag 7. mars 2010

Lunt til lillepigen







Da jeg så denne vesten i Sandnesheftet "sandnes alpakka 0-4 år" (0808 baby/småbarn), ble jeg forelska med en gang. Det var en sånn "Denne MÅ jeg strikke"-følelse. Det er vel snart et år siden og da var jeg ikke særlig stødig på pinnene. Men i løpet av året har jeg skaffet meg mye erfaring, og i vinterferien satt jeg i gang. Den nederste delen er perfekt OL-strikking, med glattstrikk i 17 cm. Da begynte havskummønsteret og jeg la vekk strikketøyet til foredel for Marit Bjørgen og de andre jentene. Men da Ol-sirkuset var over, begynte jeg med freidig mot på det som så ut som et avansert hullmønster. Det var det jo ikke. (Ok, skal ikke juge om at jeg ikke lurte veldig den første runden og fikk litt psykisk støtte fra mamma). Som alle strikkeoppskrifter ser det veldig avansert ut, men er egentlig nokså enkelt og greit.
Vesten er designet av Lene Holme Samsøe (som jeg har nevnt noen ganger før) og om du ikke vil kjøpe heftet fra Sandnes finnes oppskriften på dansk her.
Vesten kan brukes fra begge sider, og jeg har sydd på en liten perlemorsknapp i splitten. Garnbruken var nokså lite synes jeg - kun 63 gram. Så nå har jeg 37 gram som jeg kan bruke på sokker, lue, votter eller noe annet morsomt! Hurra! ;)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Heisann! Lun og trivelig blogg du har!
Uglegenseren kan man kjøpe oppskrift på her: http://needled.wordpress.com/designs/
Den er verd pengene synes jeg. og oppskriften går fra 1-12 år. Dame versjonen kan du finne gratis på www.ravelry.com

Anonym sa...

Hei igjen du!
Er du på Uformelt eller hobbyboden? Da kan du nå meg der med samme nick.

Til genseren har jeg brukt dobbelt rubin. Regner med det var fordi garnet som er anbefalt er 50 meter på 50 gram eller noe :D