onsdag 30. september 2009

Tallin



Det er høstferie i denne kanten av landet. Kollegaene mine og jeg tok turen til Tallin for å fylle på energilageret igjen. Vi tuslet gatelangs og var innom mange små kaféer. Tror ikke jeg har vært i noen by som har flere søte kaféer på rad, som Tallin har. Eller kanskje jeg plutselig har begynt å titte etter de og :) I all fall anbefaler jeg alle et besøk til Estlands hovedstad :)

Mens vi var i Tallin var det 15 år siden Estonia-ulykken, og på vei til og fra gamlebyen til hotellet vårt gikk vi forbi minnemonumentet for de 852 menneskene som omkom i ulykken. Jeg var 10 år da ulykken skjedde og sånne store ulykker er sterke saker for et barn og jeg husker det veldig godt. En kveld da vi gikk sent hjem var det minnemarkering med hundrevis av lys og bakgrunnsmusikk. Gjorde et veldig inntrykk.



I dag skal jeg bare ta livet med ro og prøve å få orden i skittenstøykurven. Kos dere med høstferie, dere som har det :)

lørdag 26. september 2009

Duften av erteblomsters big give away

I blogglandia er det gjerne vanlig å feire seg selv med å gi bort gaver til andre. Vibeke fra Duften av erteblomster har runda 100 000 besøkende (!) på siden sin, og feirer med et stort gavedryss. Det eneste man må gjøre for å delta er å linke til kunstnerne som har bidratt med gaver til give away-en. Og det gjør jeg gjerne, for gavene man kan vinne er kjempesøte! Bare se!





Bilde laget av Kartrine Kalleklev. Dette bildet heter Jenta og rommet. Hun har en salgsblogg som hun kaller klinkekulen.




Uglen man kan vinne er laget av Kristene og hun har bloggen Urban retro og salgsbloggen Urban re:tro shop.


Dette smykket er laget av Hilde Iren som er kunstner, grafisk designer og designerlærer. Man kan kjøpe tsmykkene hennes på MONOME.



Dette er en søt pung som er laget av Haust og den kan man finne i nettbutikken Buda mi.




Disse små putene er nåleputer og lavendelputer og er laget av Unni fra Strand Redesign.





Kaspara er en kjenning i bloggverdnen, og mange av de jeg følger med på har et Kaspara-hjerte i kåken sin. Kaspara sin salgsblogg finner du her.




Disse smykkene lager Tante Mimmi av gamle tallerkner. Er de ikke kule? Sjekk ut butikken hennes her.



Den siste give away-en er fra Snøstorm og nettbutikken hennes Og man veit ikke hva det er, bortsett fra at det er lilla! :)
Trekningen er allerede i morgen, så det er på hengende håret at jeg rakk å være med. Hvis du vil være med, så har du 3 timer på deg å lage et innlegg og å legge igjen en kommentar hos Duften av erteblomster og si i fra at du er med :)
Og uansett om jeg vinner eller ikke, jeg har kosa meg med å lage dette innlegget og titte innom alle de fine nettbutikkene. Folk lager så mye kult/fint/søtt/artig!








mandag 7. september 2009

Heldiggris

I dag var jeg heldig og fikk TRE bursdagssanger på jobb. De to første var de fineste da, for de fikk jeg av klassen min. Og det var så spontant også, så de begynte ikke heeelt samtidig og i all fall ikke samme tone. Haha, utrolig hvordan barn klarer å synge i en helt annen toneart enn de andre en heeel sang :) Det ble en på norsk og en på engelsk (og en som de fant på før de klarte å huske den norske). Søte barna :)

- Se hva jeg har på matpakka mi a!
- Oi, hva er det a? Har du honning?
- Neeei... Det er smelta ost med grillkrydder! (Du kan spørre deg hvordan jeg forveksla honning med smelta ost, men det var en matpakke!)
- Heldiggris du er a!
- Heldig kan jeg godt være, men gris kan du værra sjøl!

De er så kjappe i replikken, blitt.. :)

søndag 6. september 2009

lørdag 5. september 2009

Vonde armer og pulsvanter

Ai, ai, ai... Jeg har strikka som en gærning i det siste. Er så mye jeg har lyst til å strikke, men man bør jo gjøre noen ting ferdig og, så da må man jo bare strikke på! Ikke særlig smart.

På vgs gikk jeg på musikklinja, og lærte selvfølgelig å spille piano (som jeg elsket å øve på!), men jeg lærte dessverre ikke ordentlig håndstilling. Det ble til at jeg overbelasta alt som heter muskler og sener, og det siste året gikk jeg nesten permanent med skinner eller støttebandasjer.

Fremdeles har jeg de på noen ganger i året. Særlig når jeg ikke har klart å legge fra meg hekle-/strikketøyet i tide. Jeg lærer jo aldri! Jeg har ofte tenkt på hvor stygge de er og at jeg burde ha strikka meg noen lange pulsvarmere, men det ble med tanken for jeg kom aldri riktig i gang. Så i dag ble jeg glad da jeg så at H&M har strikket de for meg. Ikke i myk og deilig alpakka, men det funker fett, og de stygge skinnene er gjemt! :) Dessuten holder de meg varm og god, helt opp til albuene!





Nå skal jeg rydde bort alt som heter strikkeoppskrifter, garn og pinner (og late som om jeg ikke er en strikker med abstinenser) og hente en venninne på stasjonen :)

fredag 4. september 2009

En gammel lampe

Denne gamle lampen sto i huset til mormor og morfar, og er en av de kjæreste tingene jeg arvet da de døde. Den øverste kuppelen er knust, men mormor "reparerte" lampa med å sette en gammel syltetøyskål der hvor kuppelen hadde vært. Smarte dama :) Jeg er kjempeglad i den gamle lampa der den står og lyser og er søt nå om høstkveldene...










Sliten, men full av sjarm! :)

tirsdag 1. september 2009

Blogger og pinsevin

Noen dager blir det sånn at jeg leser andres blogger og drømmer og planlegger hva jeg selv skal strikke. Men strikkingen kommer jo aldri i gang, for jeg blir så oppslukt av å lese blogginnlegg og titte på bilder av det andre har fått til. Når jeg kommer over en god strikkeblogg kan jeg sitte i mange timer og lese innlegg på innlegg.
Noen av bloggene jeg har gjort nettopp det med er Chocolatehead, Mirrevirre og Monstermønster. Disse kvinnene kan trylle! Klikk deg innom bloggene deres og forbered dere på å lese i timesvis ;)

Men siden sist har jeg faktisk gjort ferdig en liten bukse i tynn, lilla alpakka, og det tok ikke så altfor lang tid å strikke heller. Den skal sendes til ei venninne som har menstermin i dag (og ul-termin om 2 uker!), så jeg føler at det er på tide å få det ut av hendene. Men så var det det her med å vise frem gaver før mottaker har fått den da... ;) Får nok vente til uka er over og buksa er fremme der den hører hjemme...


Ellers, på jobb begynner elevene å skrive mer og mer. Og de er ikke så aller verst heller. Men jeg måtte le (inni meg selvfølgelig!) da jeg så dette ordet dukke opp i en bok:

PINSEVIN


(Bildet er lånt fra flickr)

Mon tro hva h*n mente? :)