fredag 19. juni 2009

Sommerferietanker

Jeg ligger på sofaen og hviler ut etter et helt skoleår.(...) Tankene flyr. Til førskoledagene, planleggingsdagene i høst, første skoledag for de små trolla. Jeg tenker på den hektiske høsten, den koselige jula og den tunge våren. Og nå er det sommer igjen.

Det er så mange følelser. Jeg er glad, for jeg gleder meg sånn til å ha masse tid til meg selv, venner og familien min. Jeg er trist, for jeg har sagt hadet til noen gode kollegaer som bytter arbeidsplass. Jeg er vedmodig, for at jeg ikke skal se elevene mine igjen på hele 8 uker og de superfine kollegaene (som ikke slutter! Heldigvis!). Og jeg er overraska over at et godt knippe 7. klasse-elever kom busende inn i klasserommet mitt og bare måtte ha en klem, siden de slutter og kommer til å savne meg sånn. Og jeg er så stolt over det gode miljøet på arbeidspassen min og hvor supre alle innslagene på sangsamlinga/avslutninga var i dag!


Og innerst inne kjenner jeg på den fine følelsen av å få en klem av en elev som ikke har villet gi meg en eneste klem hele året...


Jeg var en fremmed, til du åpnet deg og lot meg inn...
Fra Engler i sneen av Jonas Fjeld-

torsdag 18. juni 2009

Eggeglass og Picasa



I dag har jeg vært syk og hjemme fra jobb. Kjedelig, egentlig. Men jeg har fått hekla 3 bestemorsruter og lekt litt med bilder i Picasa. (Har også bakt kake, men den ble litt mislykka at det ikke er noe stas å vise den en gang!) Benytter sjansen til å vise frem de fine eggeglassene jeg kjøpte på loppis for 2 uker siden. Er egentlig 4 bilder som er lagt oppå hverandre, og fargene er justert bittelitt på.

onsdag 17. juni 2009

Hekletepper

Man kan ikke ha lest mange interiørblogger hvis man ikke har fått med seg at det er hekletepper som er trenden for tiden. Hjemmelagde. Jeg er så heldig at jeg allerede har vært eieren av et hjemmelaget hekleteppet i et års tid, som jeg arvet etter min mormor. Jeg vet ikke hvor gammelt det er, for det har alltid vært hos henne. Det ser ut som om det er laget med restegarn og består av 109 ruer. Jeg får akkurat plass under det og det er godt og varmt :) Og den fineste skatten i leiligheten min <3





Men jeg er jo ikke upåvirkelig av den grunn, og da det ble fryktelig lagtekkelig å strikke perlestrikk (jeg er egentlig en strikkjente), så ble det ikke så vanskelig å hive meg på heklebølgen. Har hekla 5 lapper til nå, og er godt fornøyd med meg selv :) Jeg trenger heldigvis ikke et stort teppe til, og kan gi meg når som helst. Det kan bli både en pute, grytekluter og et lite teppe. Time will show!





Og helst ikke se så nøye på bildene. Kameraet mitt er ikke min beste venn for tiden :( Men hva er en blogg uten bilder? :)Kanskje ønske seg et nytt ett til bursdagen?

mandag 15. juni 2009

Snart sommer

Nå teller jeg ned 4 skoledager til sommerferie. Og bare 2 av de er "ordentlige". I morgen er det aktivitetsdag og på fredag er det avslutning og kort dag - elevene går hjem allerede klokka elleve. Jeg gleder meg fryktelig til sommeren. Mer enn noen gang, kanskje. Når jeg tenker over det, så virker det som verdens største gave å få lov til å ha fri i hele 7 uker... Det er ikke bare en langhelg, en uke eller en litt lengre juleferie. Neida, det er 7 uker ferie som bare er mine! Mon tro om jeg klarer å koble av fra jobben da, og bare være Makrellskyer.



Ellers så tenker jeg å gjøre litt forandringer her på bloggen i løpet av sommeren. Har allerede begynt så smått, men det blir mer, så følg med! :)

torsdag 11. juni 2009

Verdens beste lærer

På tirsdag var det sommeravslutning med trinnet og klassen, og da jeg gikk hjem, følte jeg meg som verdens beste lærer. Elevene var så flinke og foreldrene så imponerte. Dessuten var jeg bare få dager i fra å ha fullført mitt første år som lærer. Det er rimlig stort, synes jeg! Fikk denne kjempefine hagehortensiaen av foreldrene. Nå står den og pynter så fint opp i stua mi og minner meg om den fine kvelden :)

fredag 5. juni 2009

Rydding og en liten økonom

I dag ble jeg igjen noen timer på jobb for å rydde i sakene mine. Utrolig hvor mye papir som samler seg opp i løpet av et år. Men nå har jeg et lite lager med fine oppgaver til 1. klassinger som står fint arkivert i blå permer :) Da jeg fikk arbeidspulten min hadde jeg EN perm og den var med notater fralærerskolen, som jeg ikke gadd å ha liggende hjemme. Har ikke åpna den en eneste gang, så kanskje jeg rett og slett skal kaste den.

Og så begynte jeg å forberede meg litt til 2. klasse. Alle 1. klassebøkene er høytidelig overlevert til neste års førsteklasse og vi har hentet en del læreverk på lageret. Og så er timeplanen lagt! Å, som jeg gleder meg til å ha to korte friminutt i stedet for et kjempelangt ett! Og så skal jeg ha all musikken på trinnet :D Egentlig liker jeg ikke å ha musikkfaget, for man må være så fryktelig kreativ hele tiden og ungene får et ekstra gir man trodde det ikke var mulig å ha. Men nå begynner jeg å se frem til det, og idéene popper opp i hytt og gevær.

- Jeg har 40 kroner hjemme, jeg!
- Oi, heldig du er da!
- Skal jeg fortelle deg hvorfor jeg har det?
- Ja...
- Fordi jeg har to 20-kroninger vel. Og 20 kroner + 20 kroner er 40 kroner. Jeg kan regne jeg! :D