tirsdag 24. mars 2009

Postmannen og Mummi-land

Hver morgen står jeg i døra og tar i mot elevene mine og hilser på dem. (De begynner å bli flinke med faste håndtrykk og øyekontakt, men utrolig hvor lenge vi har jobba med det!). I dag fikk jeg servert en aldri så liten "historie" etter hilsinga, som gjorde at kollegaen min og jeg har gått og småfnisa i hele dag, for det ble så komisk når det kom ut av en 7-årings munn sånn helt uten videre. Det gikk omtrent sånn her:

- Good morning, *******!
- Good morning, teacher.... Skal jeg fortelle deg noe? Pappa sier at jeg ligner på postmannen.


Kollegaen min som tar i mot barn i døra ved siden av meg ser på meg, og vi fniser ordentlig mens ungen går fornøyd inn i klasserommet uten .

Og gullkorna stopper ikke. I går var det en ganske så lignende episode etter at vi hadde hilsa:

- Good morning, *******!
- Good morning, teacher! Vet du hva? I sommer skal jeg til Mummi-land!
- Oi, så spennende! I Finland, eller?
- Nei! Jeg sa jo MUMMI-LAND!



Og sånn går no dagan....

torsdag 19. mars 2009

Vår

Da jeg tusla hjem fra butikken i dag og hørte smeltevannet sildre, kom jeg til å tenke på at det er den første våren på en halv evighet at jeg ikke har et par eksamener å forholde meg til. Ingen oppgaveskriving i vinterferien og enda flere oppgaveskrivinger i påskeferien, og ingen nipugging og et kontant press gjennom hele mai og begynnelsen av juni. Jeg er FRI! :D Okei, ikke helt fri, det krever litt å gå på jobb hver dag og treffe 20 (19 fra mandag :((() 6-7 åringer, ha et par konferanser med foreldrene deres og noen foreldremøter. Men allikevel så føler jeg meg nokså fri til tross for at jeg ikke kan ta en studiedag i hytt og gevær. Så til alle studerende - gled dere! (Og en annen bra ting er jo at jeg tjener bøtter med penger :P)

Jadda, så vår er fint! I dag har vi vært på den ukentlige turdagen vår og jeg har blitt litt solbrent i ansiktet. Fra nå av er det solkrem som gjelder :)

søndag 15. mars 2009

Varing för ras

Jeg har ikke skrevet på en stund, for jeg har ikke så mye jeg har lyst til å skrive om. Ikke det at ting ikke skjer, men det skjer kanskje altfor mye på alle kanter. En dag snør det, en annen dag er det sol. Jeg gleder meg til våren kommer for fullt. Til påskeferie og nye utemøbler på verandaen. Kanskje påskeliljer og...

tirsdag 3. mars 2009

Alexander Rybak

Dagene går i hodepine, hodepine, hodepine. I går var de (kommunen) og sjekka luftkvaliteten i klasserommet mitt (har visst rent vann fra taket i flere år uten at noen har sjekka det opp), og jeg er spent på om de finner noe snåle greier. Har en del barn med vondt hode og. Men jeg hadde vondt i vinterferien, så jeg får satse på at det bare er en tannpine som har forflytta seg litt ;) Tannlegetime om 1 ukes tid :)

Vinterferien er over og jeg savner det. Hadde vært fryktelig godt med noen dager til i fred og ro. Har ikke hatt en enkel dag på jobb i dag, men det var en artig start

- Det var såååå gøy i taxien i dag!!!
- Å? Hva var det som skjedde da?
- Vi hørte på Alexander Rybak! Først så bare hørte vi det på radioen, men da taxisjåføren skjønte at vi var fan, så skrudda han høy og så digga vi Alexander Rybak og sang og sånn!
- Det hørtes gøy ut!
- Ja, det var kjempegøy! Kan ikke vi spørre om Alexander Rybak kan komme til oss a? På skolen vår? Tenk om han kunne ha kommet til oss a!



Jeg liker når de tror at jeg kan fikse alt i hele verden og har en slags superkraft som en superkvinne! Det er nok ikke mange årene igjen før jeg har mista den kraften helt. Men jeg kan ikke få tak i Alexander Rybak da, men kanskje vi skal spille han litt på cd-spilleren i morgen :)