fredag 30. januar 2009

Papirarbeid

Jeg sitter på jobb. Har igjen en Grunnleggende NorskOpplæringstest igjen, men jeg orker bare ikke å begynne. Spørsmålene jeg skal besvare er helt på trynet og jeg har lyst til å noe stygt med de som har laget testen og bestemt at den skal tas på 6-åringer.

Bare hør:

Eleven kan presentere viktige temaer i noen sentrale norske samtidstekster.
Eleven kan samtale om hvordan språk endrer form og status over tid.
Eleven kan sammenligne bruk av ironi i norsk og eget morsmål.
Eleven kan identifisere ulike ordklasser og kan beskrive funksjonene til disse ordklassene.

Eleven kan samtale om sentrale kommunikasjonsstrategier.


Papirarbeid. Skjønner dere hvorfor man bli oppgitt eller??? Da finnes det papirarbeid som er mye mer ålreit. I går skreiv elevene mine bøker (noen bare tegna og noen skrev og tegna).


TEDDY OG BOK

A

NORTEDDY

LESTEIBOKA

SKJEDDE DET

RARTNORTEDD

YJIKPÅDOBLÆJ

BOKABOTE.

OGNORTETTY

KOMTILBKEVAR

BOKABOTE

OGTETTYBLE

VELDILESEJ

TETTYMO

TELØPE.

SÅKÅMMAMMA

OGHENESA

NFORTEDDY.


Må litt tankearbeid til for å tyde det, men det er i all fall morsomt tankearbeid :) Oversettelsen er sånn:

Teddy og boka


Når Teddy leste ei bok, skjedde det noe rart. Når Teddy gikk på do blei boka borte.

Og når Teddy kom tilbake var boka borte og Teddy ble veldig lei seg. Teddy måtte løpe.Så kom mamma og henne sang for Teddy.



Jeje, over ut og god helg!

tirsdag 27. januar 2009

Vitser

Det var en gang to tomater med dysleksi som gikk over en vei. Da den ene ble påkjørt av en bil, sa den andre: Come on, Kenneth!

Og har du hørt om den dysletiske satanisten som solgte sjelen sin til Santa?

Hihihihi...

For de som ikke tok tomat-vitsen skal jeg fortelle den ekte tomat-vitsen i en versjon som jeg fikk av en 6-åring like før jul. (Det hører med til historien at skolen var full av foreldre som var på markedsdag. Jenta som skal fortelle meg vitsen ser meg gjennom en stor folkemengde, og prøver å brøyte seg fram samtidig som hun forkynner at hun skal fortelle meg en kjempekul vits. Allerede før hun har kommet frem til meg begynner historien om de to tomatene). Det var en gang to tomater som gikk over en vei. Så ble den ene påkjøpt av en bil, og så sa den andre "Kom igjen, Ketshup!" For han var blitt most til ketshup skjønner du. For ketshup er egentlig moste tomater! Var ikke den morsom!?????!

Selv forsto jeg egentlig ikke vitsen før jeg var blitt gammel og hørte den på engelsk. For til slutt sier den engelske tomaten Catch up! Og det høres jo omtrent ut som ketshup. Herlig, herlig...

Det var dagens vitser. Ble akutt lei av jobben min da jeg kom på jobb i dag. Ville egentlig bare dra hjem igjen og holde senga, sånn som de andre hadde gjort. For å si det sånn, så har jeg trøkka inn noen ekstra hoder i det lille klasserommet mitt. Jeg lengter etter sol og sommer! *sukk*

mandag 26. januar 2009

:)





41 FJOTEN HÅ-ER.




Nå begynner de fleste unga å skrive, og munnvikene mine får seg riktig så mange turer opp mot ørene i løpet av en skoledag.

fredag 23. januar 2009

H er for haren

H er for haren.
Den hopper og spretter.
Harepus foran og hundene etter.


I går ettermiddag og kveld sleit jeg med hodepine, og i dag tidlig da jeg kom på jobben kom jeg på at jeg ikke hadde planlagt dagens undervisning, eller i all fall ikke de 45 første minuttene. Og så kom jeg plutselig på et ting jeg hørte på lærerskolen om en lærer som alltid hadde med seg en "konkret" i timene som elevene ble nysgjerrig på og som han fortalte om på slutten av dagen. Jeg bestemte meg for å kjøre litt i samme stil og gikk på lageret og henta den store, hvite, utstoppa haren. Og det ble ren fryd da småtrolla kom inn i klasserommet og fikk se en stor (harer er større enn man tror) hare midt i klasserommet. Jeg var helt stille og hørte på at de diskuterte. De snakket om forskjellen på harer og kaniner, at den var hvit, om den var død eller levende eller bare en kosebamse... Så snakket vi litt om hvorfor haren er brun om sommeren, hvit om vinteren, hvilke andre dyr som blir hvite og litt om alle som går i dvale. Morsom time for både meg og unga, tror jeg!

Og dagens sang var Cheetagirls!


torsdag 22. januar 2009

"Min musikksmak"

Nå har vi begynt med et nytt tema i musikktimene, nemlig "Min musikksmak". Egentlig står det på programmet etter vinterferien, men når man har de små må man ta de impulsene som kommer når de kommer. Og i går hadde en gutt i gruppa mi med seg en cd med Michael Jackson og vi bare måååååtte høre på Thriller, kan vi det, vær så snill, den er sååå kul altså, så alle sammen må høre, kan vi høre i ringen, vær så snill! Det er sånne skumle stemmer og sånn i den! Kan vi høre med en gang? Og vi hørte vi. Og vi dansa litt. Og så fikk gutten fortelle om hvorfor han liker Michael Jackson og hvorfor Thriller er så mye kulere enn alle de andre sangene.

I dag var det en annen gutt som hadde med seg cd - AF1. Og for de uvitende, så er AF1 et program som gikk på NRK1 på lørdagskveldene etter barne-tv like før jul. Handler om noen barn/ungdommer som driver med hiphop og rapping. Det var veldig kult og dagen endte meg at læreren (meg altså) lå på gulvet og tok breakemoves med kidza. Jadda! Det verste var at de lo av meg og synes at jeg var skikkelig dårlig - er det ikke meninga at de skal synes at jeg er best i alt!? :p



Barne-tv er tøffere enn deg.
Her og nå så knuser jeg deg!

Det er veldig spennende å høre hva de har med seg. Til nå har det jo egentlig vært jeg som har bestemt det meste av undervisningen.

onsdag 14. januar 2009

puppesuppe

Mamma mia,
satt på sklia.
Mista puppa,
oppi suppa.
Pappa ble kjempeglad:
"Puppesuppe skal vi ha!"


tirsdag 6. januar 2009

Nytt år

Å komme tilbake fra ferien var som å leve i en film fra Hollywood hvor læreren kommer til skolen og alle barna kommer løpende i mot og klemmer henne samtidig. Og etter hjertlige velkomsten er det en liten ring rundt læreren og alle barna snakker i munnen på hverandre fordi alle har så mye de vil fortelle. Og når de kommer inn i klasserommet (etter å stått i kø for å håndhilse på læreren i døren) husker de ikke lenger hvor plassen dems er og de fniser og ler.

Og sånn fortsatte de omtrent hele dagen. Jeg kan med hånden på hjertet si at jeg ikke har hatt en roligere mandag noen gang. Og jeg som hadde inbilt meg at 2 uker med mye sukker, lite rutiner og seine kvelder skulle gjøre dem ute av fokus, jeg tok fullstendig feil. Etter en liten runde med oppsummering av feriens festligheter (de fikk si en ting hver) og en liten dramatisering av hvordan jeg oppfatter dem når de får "maur i rompa" og enda litt mer fnising, jobba de masse!

Hehe, dette ble nesten et skryteinnlegg, men jeg er fryktelig stolt og da! :) Skal være sånn noen ganger, skal det ikke? En dag da alt går over alle forventninger!?